JPJ-Wood Oy on yksityinen perhesaha Juupajoen kunnassa Pirkanmaalla

Kauko Luodelahti perusti JPJ-Woodin vuonna 1994. Ensimmäisenä rakennettiin tukkilajittelija ja seuraavana vuonna valmistui sahatavaran lajittelulaitos. Tässä vaiheessa puumme sahasi pyörien päällä oleva vuokrasaha. Sahaus kiinteällä sahalinjalla alkoi 1997. Sahausmäärä kasvoi tasaisesti noin 100 000 m3 vuositasoon valmista kuusi- ja mäntysahatavaraa seuraavan 10 vuoden aikana.

Vuonna 2006 tehtiin sukupolvenvaihdos ja vuonna 2008 Markus Luodelahdesta tuli toimitusjohtaja.

Vuosien 2006-2016 aikana on toteutettu laajalti uusinvestointeja ja modernisointeja. Tärkeimpänä nykyaikainen sahalinja millä pystymme sahaamaan tukit tehokkaasti aina 12 cm latvaläpimitalta yli 40 cm asti. Vuonna 2016 sahan vuosittainen kapasiteetti 2-vuorokäynnillä nousee yli 150 000 m3 valmista sahatavaraa.

JPJ-Woodin tuotannosta valtaosa suuntautuu vientiin, käsittäen Euroopan, Pohjois-Afrikan, Lähi-Idän ja Aasian maita. Laadukas raaka-aine hankitaan pääasiassa oman hankinnan kautta 150 km säteellä sahasta ja se on 100 % kotimaista.

Mihin pyrimme nyt ja tulevaisuudessa
JPJ-Wood pyrkii olemaan perinteisellä alallaan dynaaminen ja luotettava toimija. Filosofiaamme kuuluu tehdä oma osamme puunjalostuksesta tehokkaasti ja asiakkaidemme toiveiden mukaisesti. Kiinnitämme erityistä huomiota arvokkaan raaka-aineen tarkkaan käyttöön sekä puun korjaamiseen ja jalostamiseen kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Perheyrityksenä tavoitteenamme on, että työympäristömme on työntekijöillemme yhtenäinen, välitön ja tavoitteellinen. Tämä tekee työn laadusta hyvää ja luo toimivat suhteet asiakkaiden ja yhteistyökumppaneidemme kanssa.