Millainen metsänomistaja olet?

Suomessa on yli 600 000 metsäomistajaa ja suurin osa metsämaasta on yksityisessä omistuksessa. Yksityiset metsänomistajat myyvät teollisuudelle yli 80 % sen tarvitsemasta kotimaisesta puusta (lähde: LUKE). Metsänomistajuuden rakenne on meillä muihin maihin verrattuna ainutlaatuinen ja antaa meille mahdollisuuden luoda laajasti hyvinvointia ympärillemme.

Yksityinen metsänomistajuus ja yksityinen metsäteollisuus sopivat erinomaisesti yhteen. Tavoitteenamme on maksimoida puun arvo kannolta loppukäyttäjälle koko ketjun matkalta ja hoitaa niin puunkorjuu ja logistiikka kuin teollinen tuotanto luontoa kunnioittaen ja kestävästi. Pelkästään puun käyttö materiaalina on jo itsessään ympäristöteko. Tämän ainutlaatuisen materiaalin ja sen ammattitaitoisen jalostuksen myötä saavutamme monipuoliset tavoitteet mitä meillä on kansalliselle metsäomaisuudellemme ja kestävälle kehitykselle.

JPJ-Wood toimii näitä tavoitteita vaalien Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella. Ostamme puuta vuosittain noin 400 000 m3 työllistäen koko ketjussamme toista sataa ihmistä. Etsimme metsänomistajakumppaneita, jotka arvostavat paikallisuutta, ympäristöä ja läpinäkyvää kasvollista toimintaa.

Haluamme esittää toiminta-alueemme metsänomistajille kysymyksen, millainen metsänomistaja olet? Onko tavoitteenasi hoitaa metsää taloudellisesti mahdollisimman kannattavasti, unohtamatta luontoarvojen turvaamista? Arvostatko kasvollista yhden ammattilaisen palvelua? Onko tärkeää, että saat metsästäsi arvokasta tukkia myytyä, vaikka mielellään suosit kevyempiä hakkuutapoja? Pidätkö tärkeänä, että kumppanisi toiminta on vastuullista niin sosiaalisesti kuin tuotannollisesti?

Jos vastasit näihin kysymyksiin kyllä, uskomme, että pystymme tarjoamaan sinulle vahvan vaihtoehdon puukauppakumppaniksi. Ota rohkeasti yhteyttä oman alueesi hankintaesimieheen, jotta voimme yhdessä käydä läpi tarpeesi. Saat kuulla asiantuntijaltamme näkemyksen, miten sinun metsääsi olisi paras hoitaa saaden siitä samalla myös hyvä taloudellinen tuotto.

Aurinkoista kesää ja hyviä puukauppoja toivottaen!

PS. Ole kuulolla kun jatkamme toimintamme ja henkilöstömme esittelemistä kuluvan vuoden aikana.